راهنمای فناوری مقالات

ویندوز 10

ویندوز 10 یکی از محبوب‌ترین سیستم عامل‌ها به شمار می آید و در حال حاضر بر روی بیش از 400 میلیون کامپیوتر، تبلت و گوشی هوشمند در سراسر جهان نصب شده است.

مایکروسافت از ویندوز ۱۰ به عنوان جامع ‌ترین سیستم عامل موجود در بازار یاد می‌کند؛ سیستم عاملی که طیف وسیع سخت ‌افزارهای مختلف از تلفن همراه گرفته تا کنسول ایکس باکس وان قادر به اجرای آن هستند. اگرچه این ویژگی می‌توان باعث آسودگی استفاده از برنامه‌ های تحت پلتفرم یونیورسال برای کاربران شود اما باید این نکته را هم در نظر داشت که با این حجم بالای پشتیبانی، می‌تواند ناخواسته مشکلاتی را همراه داشته باشد.

ما در این مقاله به چند مشکل و راه حل آنها در ویندوز 10 خواهیم پرداخت.

 

خطاهای رایج هنگام نصب ویندوز 10

گاهی اوقات هنگام نصب سیستم عامل ممکن هست خطاهایی رخ دهد و برنامه نصب با نمایش شماره خطا منحصر به فردی متوقف شود، تعداد بسیار زیادی از این ارور کدها حداقل برای مشکلات بالقوه نصب سیستم عامل موجود هستند که بهترین کار در چنین شرایطی یادداشت شماره و ارقام کد خطا مورد نظر جهت بررسی است، خوشبختانه برای اکثر این مشکلات راه حل ساده ای وجود دارد و با کوچکترین جست و جو در محیط اینترنت قادر خواهید بود تا خطاهای ایجاد شده را مرتفع سازید. اگر اطلاعات مناسب و قابل اعتمادی جهت رفع مشکلات مورد نظر پیدا نکردید می توانید از راه حل های عمومی که در ادامه ذکر می شوند استفاده کنید:

– تمام ابزار های غیر ضروری را از سیستم جدا کنید، به لپتاپ ها باید هیچ دستگاهی غیر از کابل تامین توان متصل نباشد و در پیکربندی سیستم های رومیزی (PC) نیز فقط ماوس، صفحه کلید و نمایشگر حضور داشته باشند.

– در بخش سیستم های رومیزی تمام هارد دیسک ها و حافظه های جانبی غیر ضروری را جدا کنید، اگر سیستم سخت افزاری دارای تراشه گرافیکی مجتمع و سیستم صوتی آنبرد هست سایر قطعات سخت افزاری مجزا مانند کارت گرافیک، کارت صوتی، برد های گسترش دهنده پورت های USB و …. را از روی مادربرد بر دارید.

– اگر به تازگی سیستم کامپیوتری جدیدی را تهیه کردید و در شرایطی که به جای نصب تمیز ویندوز تصمیم به آپدیت سیستم عامل قدیم به ویندوز 10 گرفتید از حذف برنامه های جانبی نظیر برنامه های کنترل کننده سخت افزاری، نرم افزار های کاربردی بازی های رایانه ای، آنتی ویروس ها و …. اطمینان حاصل کنید.

فعال ‌سازی ویندوز ۱۰

پس از نصب ویندوز ۱۰، مایکروسافت به مدت ۳۰ روز به شما فرصت می‌دهد تا از ویندوز استفاده کنید و آن را مورد سنجش خود قرار دهید و چنانچه از قابلیت ‌های ویندوز راضی بودید می‌بایستی نسبت به خرید شماره سریال قانونی اقدام کرده و ویندوز خود را از طریق اینترنت فعال کنید. البته ویندوز ۱۰ برخلاف سایر نسخه‌های این سیستم عامل، از زمان عرضه به مدت یک سال در دسترس عموم قرار گرفته اما این مدت در حال حاضر به اتمام رسیده و شما بدون شک اگر خواهان استفاده از نسخه اصلی ویندوز ۱۰ باشید، بایستی لایسنس آن را پیش‌تر خریداری کرده باشید.

در هر حال اگر شما برخلاف اغلب کاربران ایرانی و یا حتی برخی کاربران غیر ایرانی که به حق کپی رایت احترام نمی‌گذارند، نباشید و تمایل دارید که به صورت قانونی از ویندوز ۱۰ استفاده کنید، بهترین راه اتصال به وب‌سایت اصلی این شرکت در هنگام نصب سیستم عامل است. هرچند بعد از نصب هم می‌توان ویندوز ۱۰ را با بهره گیری از ابزارهایی همچون activation troubleshooter هم فعال نمود، با این حال روش مرسوم اصلی آن طی کردن مسیر Settings> Update & Security> go to Activation > Troubleshoot و سپس وارد کردن کد لایسنس است.

 

برخورداری از سخت افزار پیش نیاز

اگر با سخت ‌افزار کامپیوتر آشنایی نسبی دارید و مفهوم رم و پردازنده را متوجه می‌شوید کافی‌ است تا مشخصات سخت‌افزاری کامپیوتر خود را با سخت ‌افزاری که مایکروسافت برای اجرای ویندوز ۱۰ طلب کرده است مقایسه کنید. برای اجرای ویندوز ۱۰، کامپیوتر شما حداقل باید پردازنده‌ای با سرعت یک گیگاهرتز یا بیشتر داشته باشد.

از لحاظ رم نیز یک گیگابایت برای ویندوز ۱۰ نسخه ۳۲ بیتی و ۲ گیگابایت رم برای ویندوز ۱۰ نسخه ۶۴ بیتی لازم است. نسخه ۳۲ بیتی ویندوز ۱۰ به ۱۶۶ گیگابایت فضا برای نصب نیاز دارد در حالی‌ که نسخه ۶۴ بیتی ویندوز ۱۰، بیست گیگابایت فضا خالی بر روی هارد می‌طلبد. گرافیک مورد نیاز ویندوز ۱۰ نیز Directx ۹ با درایور WDDM ۱ است. مانیتوری با رزولوشن ۱۰۲۴ در ۶۰۰ پیکسل نیز به راحتی از عهده نمایش ویندوز ۱۰ بر می‌آید. برای پی بردن به مشخصات سیستم خود به کنترل پنل بروید و بعد در قسمت System and Security به سربرگ System رفته تا اطلاعات سخت افزاری سیستم خود را مشاهده کنید.

 

تنظیمات Wi-Fi Sense و مسائل حریم خصوصی

یکی از قابلیت‌های ویندوز فون ۸٫۱ این است که به کاربر امکان می‌دهد رمز عبور شبکه وای‌فای را با افرادی که نام آن‌ها در لیست دفتر تلفن موجود است به اشتراک بگذارد.  Wi-Fi Sense به ویندوز ۱۰ نیز اضافه شده که این اتفاق می‌تواند در نسخه موبایلی و دسکتاپ سیستم ‌عامل ویندوز ۱۰ باعث بروز ناامنی جدی شود.

عملکرد این قابلیت به این گونه است که با ذخیره کردن گذرواژه وای ‌فای توسط آن در صورتی که شما نزدیک یک شبکه بی‌سیم شوید که دوست شما در آن حوالی گذرواژه آن را می‌داند شما نیز با استفاده از قابلیت وای ‌فای سنس می‌توانید به آن شبکه متصل شوید. وای‌ فای سنس گذرواژه یاد شده را به صورت متنی در اختیار دیگران نمی‌گذارد اما در صورتی که شما به شبکه وای ‌فای منزل خود متصل شده باشید، آن‌ها نیز می‌توانند به این شبکه متصل شوند.

برای غیر فعال کردن قابلیت Wi-Fi Sense و کاهش نگرانی در رابطه با به خطر افتادن حریم خصوصی اطلاعاتتان، بعد از رفتن به بخش Settings، مسیر Network & Internet> Wi-Fi, > Manage Wi-Fi Settings را طی کرده و سپس گزینه‌ های پیش رو بسته به سلیقه خود غیر فعال کنید. علاوه بر این می‌توانید با رفتن به قسمت Privacy section، نگاهی اجمالی بر قابلیت‌های امنیتی سیستم عامل دستگاه خود داشته باشید.

ویندوز 10

 

 

جلوگیری از ریست خودکار سیستم عامل پس از هر آپدیت

ویندوز 10 اکنون در زمره محصولات ردموندی‌ها محسوب نمی‌شود و بیشتر به شکل یک سرویس ارائه می‌گردد؛ ملزومات یک سرویس خوب نیز ارتقا و به‌روزرسانی مداوم و رفع نواقص قبلیست از این رو مایکروسافت به طور پیش‌فرض امکان دریافت نکردن به ‌روز رسانی ‌های جدید را محدود کرده است.

اگر می‌خواهید به‌روزرسانی‌های جدید را دریافت کرده، با این حال از ریست پس از این عمل جلوگیری کنید، به بخش تنظیمات اصلی سیستم عامل رفته و سپس قسمت Update & Security و بعد Advanced Options را انتخاب کنید. در پنجره جدید باز شده Notify to Schedule Restart را فعال کرده تا سیستم زمان دهی پدیدار شود. اکنون قادر خواهید بود زمان ریست سیستم عامل پس از هر به‌روزرسانی را تعیین کنید.

 

برای راهنمایی و خرید انواع ماشین های اداری می توانید با متخصصین مجموعه ی دی اف اس کالا تماس بگیرید.

مقالات پیشنهادی : 

آموزش اسکرین ریکود (فیلم گرفتن از صفحه) در ویندوز و مک

چگونه روی فرم های از قبل چاپ شده به کمک اکسل پرینت بگیریم ؟

پست های مرتبط