راهنمای خرید اسکنر
راهنمای خرید مقالات

راهنمای خرید اسکنر

اسکنر وسیله الکترونیکی است که برای انتقال اسناد و تصاویر کاغذی به فضای مجازی مورد استفاده قرار می‌گیرد و از جمله ابزار پرکاربردی است که امروزه در بسیاری از ادارات و سازمان‌های دولتی نیز طرفدار پیدا کرده است. علت آن هم این است که طی چند سال گذشته سازمان‌هایی همچون ثبت احوال و ثبت اسناد و املاک مکلف شده‌اند تا تمامی اسناد کاغذی خود را به اسناد الکترونیکی تبدیل کنند.

ما در این مقاله به همراه شما عزیزان انواع اسکنر را بررسی خواهیم کرد.

اسکنرهای تخت‌ یا  Flat 

این اسکنرها همگی از نوع تخت یاFlat  هستند و عموماً در سایز A4 ساخته شده و همانطور که از اسم آنها پیداست جهت مصارف خانگی و یا دفاتر کوچک (SOHO = Small Office – Home Office) با حداکثر اسکن 4 تا 5 برگ روزانه ساخته شده اند. قیمت آنها ارزان بوده، از سرعت و قابلیت پردازش تصویری نازلی برخوردارند، و هزینه تعمیر آنها نسبت به قیمت دستگاه بسیار گران است.

اسکنرهای برگه‌خور یاFeeder

 در این نوع اسکنرها، نوار حسگرهای نوری (برخلاف اسکنرهای تخت) بی‌حرکت است و در عوض برگه‌ای که اسکن می‌شود روی نوار حرکت می‌کند. این نوع اسکنر برای کسانی که می‌خواهند حجم بزرگی از اسناد را اسکن کنند و به متن قابل ویرایش دست یابند، بسیار مناسب است . این اسکنرها دارای ورودی اسناد یاAutomatic Document Feeder) ADF ) هستند.
معمولا اسکنرهای دارای فیدر از سرعت بالاتری نسبت به انواع فلت برخوردارهستند اما در این نوع اسکنرها امکان جمع شدن کاغذ و اسناد نیز وجود دارد. به همین دلیل، از این لحاظ، اسکنرهای خوابیده مناسب‌تر هستند. سرعت بالا و سهولت کار با این دستگاه ها موجب شده تا بتوان به سادگی از آنها در سازمان ها و ادارات استفاده کرد. خرید این دسته از اسکنر ها برای کار های اداری و سازمانی توصیه می شود.

اسکنرهای فیلم، اسلاید و ترانسپارنسی‌

کمتر پیش می‌آید که بخواهید از فیلم یا ترانسپارنسی (صفحات شفاف) اسکن بگیرید. اما کسانی که در صنعت چاپ و نشر فعالیت دارند زیاد با این موارد مواجه می‌شوند. از آنجا که نور از اسلاید، فیلم، نگاتیو، و ترانسپارنسی عبور می‌کند، اسکن آن‌ها باید به طرز خاصی انجام شود تا حسگرهای نوری بتوانند نور منعکس شده را دریافت کنند
دقت وضوح تصویر یکی از مهم‌ترین پارامترهای دخیل در خرید اسکنر خواهد بود. واحد DPI یا نقطه در اینچ برای این منظور استفاده می‌شود.
برای اسکن یک تصویر معمولی دقت ۱۰۰نقطه در اینچ کافی خواهد بود. برای اسکن متون و استفاده در نرم‌افزارهای Dpi I300 مناسب است و برای اسکن تصاویر برای چاپ یا بزرگ‌نمایی، نیاز به دقت ۱۲۰۰ تا ۲۴۰۰ خواهد بود.

اسکنرهای دستی‌ یا Hand held

اندازه اسکنرهای دستی چیزی در حدود ۱۰ تا ۱۲ سانتی‌متر است، که امکان جابه‌جایی و حمل آن‌ها را به آسانی فراهم می‌کند. این اسکنر برای لپ تاپ ها بسیار مناسب است. عیب این اسکنرها این است که برای اسکن گرفتن از اسناد معمولی با اندازه‌های مثلاً A4 باید آن‌ها را در چند قسمت اسکن کنید. معمولاً نرم‌افزارهای همراه اسکنر این قسمت‌ها را به یکدیگر می‌چسبانند. اما این کار خیلی زمان می‌برد. مورد دیگر این که اگر دست‌های کوچک و ظریفی نداشته باشید، معمولاً اسکن‌ها کج و ناصاف از آب در می‌آیند.
خرید این اسکنر ها برای افرادی که می خواهند یک اسکنر جیبی و قابل حمل داشته باشند مناسب می باشد.

برای راهنمایی و خرید انواع اسکنر ها می توانید با متخصصین مجموعه ی دی اف اس کالا تماس بگیرید.

مقالات پیشنهادی :

مزیت استفاده از فیدر ( تغذیه کننده ) خودکار 

نحوه ایجاد و مدیریت اسناد دیجیتال خانواده

پست های مرتبط